:: Les armes 

 

 Pareix ser, que al fundar-se la Filà, es desfilava, tant en els actes de l'Entrada, com en les dianes, amb unes llances en l'extrem superior de les quals era col·locat un xicotet banderí amb els colors de la Filà. Posteriorment, es va introduir per a les desfilades l'espingarda, - còpia de les utilitzades en les festes de moros i cristians d'Alcoi-. Quan les possibilitats econòmiques de la Filà ho van permetre, es va adquirir un nombre no determinat d'estes espingardes de fusta. Cal ressenyar que en els temps en què es desfilava amb la llança, es feia també parapetant-se amb una “rodela” o escut metàl·lic (hui en dia es conserven quatre d'elles en el nostre maset). En estes “rodeles”, es pot apreciar que hi ha pintat un rostre d'home, tocat amb gorro o turbant de Marroc, i que tot fa suposar que segurament cada component de la Filà hauria de tindre la seua “rodela” i la seua silueta pintada en el centre. Tot açò són suposicions, però a causa del poc de nombre dels seus components és probable que així fóra. Les rodeles, posteriorment anirien passant de pares a fills, fins que definitivament van deixar d'utilitzar-se.
L'any 1972 va haver-hi una renovació d'espingardes, estes ja de fusta amb accessoris metàl·lics d'una línia morisca molt elegant; però va ser en 1.985 quan la Junta Directiva, va acordar entregar a cada component de la Filà una d' estes espingardes per a quedar-se-les en propietat.
Fins a les festes de l'any 2002 el Capità i l'Alferes disparaven amb arcabús. A partir d'este any, han vingut fent-ho amb 2 espingardes de foc (armes d'avant-càrrega), adquirides per la Filà.