Després de molts esbrinaments i comprovacions, hem pogut observar que la nostra Filà no ha tingut canvis importants en la seua vestimenta en el transcurs del seu llarg segle d'existència. Només cal destacar que en un principi portaven calces ratllades i pareix ser van ser substituïdes per la polaina sobre l'any 1.920. Aquesta peça va ser utilitzada fins mitjan dels seixanta, època en la que va ser substituïda per l'actual bota alta amb punta musulmana. El que sí que ha sofrit més variacions ha sigut el turbant; segons les dades arreplegades, el turbant estava compost de tela de seda en color blanc, combinada amb blau, cupina platejada amb terminació en punxó cònic quadrangular. Posteriorment (sense dades exactes de data) fou canviant-se la part superior, quedant els teixits i la seua forma igual a l'anterior, però sent substituïda la piràmide o punxó per una xicoteta mitja lluna, també platejada. És possible que este nou turbant haja sigut el que menys anys haja tingut d'existència, perquè va tornar a ser novament substituït sobre els anys 40 pel de punxó, encara que una miqueta més baix i gros que l'inicial. Este nou canvi pareix que va ser motivat perquè l'artesà que confeccionava la part metàl·lica “de llautó” va deixar de subministrar el dit material i va caldre recórrer de nou als antics models.D'esta forma, el nou turbant de punxó seria la peça de gala fins mitjan els anys setanta, sent menys pesat, més vistós i d'una línia més elegant. Posteriorment van ser unificats tots els turbants, quedant els mateixos amb una línia més lleugera, havent afegit una espècie de cape-la, en la seua part posterior, combinada amb els dos colors del turbant, el blanc i el blau.
Actualment el trage de Marroc, tant per a hòmens com per a dones, està compost per:
Bombatxo de color roig, Jaqueta de color verd, amb els extrems de les mànegues brodades de color negre, Marsellet de color blau ribetejat amb doble galó i brodat en l'esquena amb 3 estreles de 6 puntes i 1 mitja lluna, tot això en color platejat, Faixa de color groc amb 2 borles, Mocador de color blanc, Capot blanc amb caputxa i ribetejat en negre, Botes negres amb una mitja lluna groga en l'empenya i botons d'adorn blancs en la canya de la mateixa. Este model s'utilitza tant per a hòmens com per a dones, també per als dos sexes és obligatori portar guants blancs en els actes oficials del dia de l' Entrada i el dia de Sant Blai.
Els hòmens porten Turbant en tots els actes oficials del dia de l' Entrada i el dia de Sant Blai i “Barret” els dos dies restants, al contrari les dones únicament disposen del “Barret”.